icon-arrow-right
HomeNieuws Onderhoud aan brug Broek in Waterland (N247)

Onderhoud aan brug Broek in Waterland (N247)

Actueel

Op zondagochtend 11 december 07:00 uur t/m 20:00 uur voeren wij onderhoud uit aan de N247 in Broek in Waterland.

 

Deze werkzaamheden waren eerder op 18 september ingepland maar konden in verband met de slechte weersomstandigheden niet doorgaan.

 

 

Wat gaan we doen?

De laag op het brugdek is versleten waardoor er een langere remweg kan ontstaan. Om de weg weer veilig te houden voor de komende jaren wordt er een nieuwe slijtlaag aangebracht.

omleiding brug in waterland 2.png

Wat betekent dit voor u?

Wij voeren de werkzaamheden in het weekend uit om zo min mogelijk verkeershinder te veroorzaken. Voor de werkzaamheden zijn echter machines nodig die geluid en licht produceren waar u last van kunt hebben. Met name het verwijderen van de asfaltlaag op zondagochtend kan geluidhinder veroorzaken.

 

De N247 is afgesloten voor verkeer tussen de Broekermeerdijk en de Jaagweg. Verkeer wordt in beide richtingen omgeleid via de N244, A7 en N235. Voor zwaar verkeer geld een langere omleiding via de N244 en N246. Zie afbeelding op de achterzijde voor een kaart met omleidingsroutes.

 

Tijdens de werkzaamheden houden (brom-)fietsers en voetgangers doorgang over de brug. Indien nood- en hulpdiensten over de brug moeten rijden wordt het deel voor (brom)fietsers door verkeersreglaars even afgezet zodat de hulpdiensten veilig de werkzaamheden kunnen passeren.

bushalte broek.png

Openbaar vervoer

De busverbinding tussen Amsterdam Noord en Volendam-Hoorn / Monnickendam kan niet over de brug rijden. Bussen rijden tijdens de werkzaamheden om via Purmerend.

 

Inwoners van Broek in Waterland die naar Monnickendam, Edam, Volendam of richting Hoorn (overstappen in Edam) willen kunnen van de normale halte gebruik maken.

 

Voor inwoners van Broek en Waterland die tijdens de werkzaamheden naar Amsterdam willen reizen is een tijdelijke bushalte ingericht bij de brandweer Broek in Waterland aan de Eilandweg. Deze is via de voetgangerstunnel bereikbaar.

 

+