icon-arrow-right
HomeNieuws Voorbereidingen levensduurverlengende maatregelen brug Krommenie van start

Voorbereidingen levensduurverlengende maatregelen brug Krommenie van start

Actueel

De brug Krommenie is aan het eind van haar levensduur. Met de laatste beheersmaatregel (medio 2016) was de brug nog twee jaar in stand te houden, maar door de vertraging van de nieuwbouw is die tijd nu verstreken. Bij een inspectie is onlangs geconstateerd dat het draaipunt van de brug hersteld moet worden. Om de doorgang van het wegverkeer te kunnen garanderen, is besloten de brug per oktober 2018 niet meer te openen (m.u.v. 1x in de twee weken t.b.v. bevoorrading Forbo).

 

De nieuwbouw laat nog even op zich wachten omdat de vorige aanbesteding vertraagd is. Een nieuwe voorbereiding en uitvoering van de nieuwe Krommeniebrug vergt tijd, waardoor we nu aan de slag gaan met herstelwerkzaamheden om de levensduur van de brug met vijf jaar te verlengen.

Gedurende deze periode kan de nieuwbouw voor de Krommeniebruggen worden aanbesteed en gerealiseerd. Deze herstelwerkzaamheden houden in dat beide hoofdlagers worden vervangen en aanvullend herstelwerk wordt gedaan, waardoor de levensduur van de brug met vijf jaar verlengd wordt. Gezien de slechte bereikbaarheid van de draaipunten is het voor de herstelwerkzaamheden noodzakelijk om de brugval in zijn geheel te verwijderen.  

Voorlopige planning is dat de herstelwerkzaamheden in een van de laatste weekenden van maart worden uitgevoerd.

+