icon-arrow-right
HomeNieuws Werkzaamheden aan brug Broek in Waterland - N247

Werkzaamheden aan brug Broek in Waterland - N247

Actueel

VolkerInfra PNH Zaanstreek Waterland is de onderhoudsaannemer van provincie Noord-Holland voor de regio Zaanstreek-Waterland. Wij voeren onder andere het asfaltonderhoud uit en passen verkeerssituaties aan om de provinciale wegen veiliger te maken.

 

Door de voorspelde slechte weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden op 18 en 19 september niet plaatsvinden!

Onderhoud aan de brug Broek in Waterland (N247)

De nieuwe datum wanneer de het onderhoud aan het brugdek wordt uitgevoerd is nog niet bekend.

 

Wat gaan we doen?

De laag op het brugdek is versleten waardoor er een langere remweg kan ontstaan. Om de weg weer veilig te houden voor de komende jaren wordt er een nieuwe slijtlaag aangebracht.

brug broek in Waterland afgesloten.png

Wat betekent dit voor u?

Wij voeren de werkzaamheden binnen 24 uur in het weekend (van de Dam tot Damloop) uit om zo min mogelijk verkeershinder te veroorzaken. Voor de werkzaamheden zijn echter machines nodig die geluid en licht produceren waar u last van kunt hebben. Met name het verwijderen van de asfaltlaag op zondagochtend kan geluidhinder veroorzaken.

 

De N247 is afgesloten voor verkeer tussen de Broekermeerdijk en de Jaagweg. Verkeer wordt in beide richtingen omgeleid via de N244, A7 en N235.

 

Tijdens de werkzaamheden houden (brom-)fietsers en voetgangers doorgang over de brug. Indien nood- en hulpdiensten over de brug moeten rijden wordt het deel voor (brom)fietsers door verkeersreglaars even afgezet zodat de hulpvoertuigen veilig de werkzaamheden kunnen passeren.

omleiding brug in waterland.png
Omleiding N247

Bereikbaarheid

Op onderstaande afbeelding is de omleidingsroute weergegeven:

 

De busverbinding tussen Amsterdam Noord en Volendam-Hoorn / Monnickendam kan niet over de brug rijden. Bussen rijden tijdens de werkzaamheden om via Purmerend.

 

Inwoners van Broek in Waterland die naar Monnickendam, Edam, Volendam of richting Hoorn (overstappen in Edam) willen kunnen van de normale halte gebruik maken.

 

Voor inwoners van Broek en Waterland die tijdens de werkzaamheden naar Amsterdam willen reizen is een tijdelijke bushalte ingericht bij de brandweer Broek in Waterland aan de Eilandweg. Deze is via de voetgangerstunnel bereikbaar.

+